Αρχική Ανακοινώσεις Γενική Συνέλευση 2016-2017

Γενική Συνέλευση 2016-2017

2723
0

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, 2016 στην αίθουσα «Ολύμπια» του Αθλητικού Κέντρου — The Sporting CIub στη Λευκωσία, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Από τις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τη σχολική χρονιά 2016-2017.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τους:

 Πρόεδρος Μορφάκης Σολομωνίδης
 Αν. Πρόεδρος Σωτήρης Χριστοφή
 Αντιπρόεδρος Χριστόδουλος Δημητρίου
 Γραμματέας Πανίκος Αντωνίου
 Ταμίας Χαράλαμπος Γεωργίτσης
 Βοηθός Γραμματέας Κώστας Κυπρής

Ο νέος Πρόεδρος αμέσως μετά την εκλογή του ανέφερε ότι επιδίωξη των Οργανωμένων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης παραμένει η ποιοτική δημόσια εκπαίδευση σε ένα ασφαλή σχολικό χώρο όπως επίσης ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο. Σε αυτή τη δύσκολη καμπή που διέρχεται η Παιδεία προσβλέπει σε μια γόνιμη συνεργασία με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Βουλή, Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, ΠΟΕΔ. Η Συνομοσπονδία τα τελευταία τρία χρόνια ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά σε πολλούς τομείς και από εκεί θα συνεχίσουμε, ανέφερε ο κ. Σολομωνίδης.

Την Ετήσια Γενική Συνέλευση χαιρέτησαν: εκ μέρους του Έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού ο Αναπλ. Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Χρίστος Χατζηαθανασίου, ο κ. Κυριάκος Χατζηγιάννης Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας ο κ. Παναγιώτης Αντωνίου, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών κ. Ντίνος Έλληνας, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ κ. Φίλιος Φυλακτού, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Σχολής Γονέων κ. Λοΐζος Γιάσουμας και ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης κ. Πέτρος Κουλέρμος.

Ακολούθησαν η λογοδοσία του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου στα πεπραγμένα της Σχολικής Χρονιάς 2015-2016 από την πρόεδρο του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου κα Μαρία Σάββα Χ” Χαραλάμπους και η κατάθεση της Ελεγμένης Ταμειακής Κατάστασης από τον ταμία του απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου κ. Πανίκο Αντωνίου.

Την Ετήσια Γενική Συνέλευση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Θεοδόσης Τσιόλας, ο Επίτροπος Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Ανδρέας Καρύδης, ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Ελπιδοφόρος Νεοκλέους, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας κ. Ανδρέας Μαραγκός, εκ μέρους του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού ο κ. Πέτρος Πέτρου, οι Πρόεδροι και Μέλη των Ομοσπονδιών Δημοτικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου, Αμμοχώστου, Κερύνειας και παλιά Μέλη των Δ.Σ της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας και άλλοι επίσημοι.

Ελπίζουμε σε μια αρμονική και καρποφόρα συνεργασία μαζί σας για το καλό των παιδιών μας και της παιδείας του τόπου γενικότερα.