Αρχική MHNYMA ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ. ΣΩΤΗΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΗ

MHNYMA ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ. ΣΩΤΗΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΗ

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί φίλοι, αγαπητά παιδιά,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στη νέα σχολική χρονιά 2019-2020 και εύχομαι στα παιδιά μας να έχουν μια όμορφη, δημιουργική και γεμάτη γνώσεις και εμπειρίες χρονιά. Τόσο στους γονείς, όσο και στους φίλους εκπαιδευτικούς ευχόμαστε καλή δύναμη και να έχουν για οδηγό τους την αγάπη και την κατανόηση. Αξίες σημαντικές για όσους συναναστρέφονται με παιδιά.

Όλοι εμείς οι εθελοντές γονείς αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που υπηρετούμε σε ένα από τους παλαιότερους οργανωμένους φορείς στον τομέα της παιδείας. Με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων δράττομαι της ευκαιρίας να μιλήσω, σε συντομία, για το αξιόλογο έργο που οι οργανωμένοι γονείς επιτελούν τα τελευταία χρόνια.

Πρωταρχικός μας στόχος, είναι να δώσουμε φωνή στους ΓΟΝΕΙΣ για να εκφράζουν την άποψη τους, τις ανησυχίες τους καθώς και τις ελπίδες και τα όνειρα τους για ένα καλύτερο και πιο ποιοτικό μέλλον για τα παιδιά τους. Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε η κοινωνία του αύριο χτίζεται στο σήμερα και η δική μας συμβολή εδράζεται στις αρχές των ίσων ευκαιριών για όλους τους μαθητές με δικαιοσύνη και σεβασμό στην προσωπικότητα τους.

Σκοπός όλων μας, είναι το σχολείο να αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό μάθησης, μια δημιουργική κοινότητα μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Να τo χαρακτηρίζει η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα, το κριτικό πνεύμα και η βιωματική γνώση. Διατηρώντας την παράδοση και την κουλτούρα του λαού μας θα πρέπει ταυτόχρονα να κοιτάμε και τις σύχρονες ιδέες ώστε τα σχολεία μας να εναρμονιστούν με τις παγκόσμιες προοπτικές. Μόνο τότε τα παιδιά μας θα μπορούν να ανταγωνιστούν με επιτυχία τα παιδιά άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Η δράση μας, όλα αυτά τα χρόνια ήταν πολύπλευρη και σημαντική. Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε θέτοντας ακόμη πιο ψηλούς στόχους. Η εισαγωγή της τεχνολογίας στα σχολεία μας, η αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών, το θέμα της ασφάλειας και υγείας, η ενιαία εκπαίδευση, οι επιμορφώσεις των γονιών σε θέματα παιδείας μέσω της Σχολής Γονέων αλλά και άλλων επιστημονικών φορέων καθώς και το μείζον θέμα του σχολικού εκφοβισμού και της σχολικής παραβατικότητας είναι μόνο μερικά από τα πολλά θέματα που απασχολούν τη Συνομοσπονδία μας. Οι οργανωμένοι γονείς δεν αποδέχτηκαν και δε θα αποδεχτούν πρωτουβουλίες και κινήσεις από κυβερνητικούς ή άλλους φορείς εάν θίγουν το συμφέρον των παιδιών μας. Δηλώνουμε παρόν σε κάθε συζήτηση που γίνεται για το εκπαιδευτικό μας σύστημα και καταθέτουμε την άποψη μας άφοβα και απερίφραστα με μόνο γνώμονα τον αντίκτυπο που έχουν στους μαθητές μας. Η σοβαρότητα που μας διακρίνει έχει καταστήσει τους οργανωμένους γονείς ισχυρούς σε κάθε πρόκληση της εποχής μας από όπου και αν προέρχεται.

Με αυτές τις σκέψεις θέλω να συγχαρώ όλη την ομάδα των οργανωμένων γονιών. Πρώτον για τις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλει, πάντα με τρόπο διακριτικό και χωρίς να παρεμβαίνει στο έργο του σχολείου. Δεύτερο για τις δραστηριότητες που αναλαμβάνουν ώστε με τη χρηματική συνεισφορά τους να ενισχύουν το έργο του σχολείου συμβάλλοντας στην τεχνολογική και άλλη αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Από τη δική μου πλευρά ως Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας δίνω την υπόσχεση πως θα εργαστώ ακούραστα ώστε ο σκοπός και οι στόχοι μας για τη φετινή σχολική χρονιά να υλοποιηθούν. Τα λόγια μετουσιώνονται σε πράξεις όταν η επιθυμία μας είναι ουσιαστική και ειλικρινής. Για το λόγο αυτό καλώ τους γονείς να συμμετέχουν στους τοπικούς συνδέσμους γονέων. Η παρουσία όλων είναι πολύτιμη και απαραίτητη.

  «Για να δυναμώσει η φωνή μας. Γιατί εμείς είστε εσείς.»

Από τα έργα μας κρινόμαστε και η δική μας δράση θα είναι απτό παράδειγμα της ευσυνειδησίας που μας διακατέχει και της βούλησης μας για πραγματική και όχι φαινομενική πρόοδο.

                Ευχές από καρδιάς για μια αξιόλογη σχολική χρονιά!