Αρχική Ανακοινώσεις Aνακοίνωση Τύπου

Aνακοίνωση Τύπου

4592
0

Ανακοίνωση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης για το Νέο Σύστημα Διορισμών και την πρόωρη δημοσιοποίηση εξεταστικών δοκιμίων

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης θεωρεί το θέμα της δημοσιοποίησης των εξεταστικών δοκιμίων λίγη ώρα πριν από την έναρξη των εξετάσεων ως πολύ σοβαρό και πιστεύει ότι η έρευνα που ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού πρέπει να ολοκληρωθεί εντός των αμέσως επόμενων ημερών. Οι ευθύνες που θα προκύψουν από την έρευνα πρέπει να αποδοθούν άμεσα, για να επανέλθει η ηρεμία στον εκπαιδευτικό κόσμο.

Θέλουμε εμφαντικά να επισημάνουμε ότι το μεμονωμένο περιστατικό της πρόωρης δημοσιοποίησης των θεμάτων δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παρεμποδίζει την εφαρμογή του Νέου Συστήματος Διορισμών, το οποίο είναι προφανές ότι εκσυγχρονίζει το πεπαλαιωμένο υφιστάμενο σύστημα. Ως Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης πιστεύουμε ακράδαντα αυτό που διαχρονικά υποστηρίζαμε, ότι το σύστημα επιλογής των εκπαιδευτικών πρέπει να αλλάξει γιατί το υφιστάμενο δεν εξυπηρετεί το συμφέρον των παιδιών μας.

Με βάση τα πιο πάνω, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να προχωρήσει άμεσα και χωρίς χρονοτριβή στην υλοποίηση των σχεδιασμών του για το πιο πάνω θέμα.

Από Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης