Αρχική Ανακοινώσεις Δελτίο Τύπου – Δημοσιογραφική Διάσκεψη

Δελτίο Τύπου – Δημοσιογραφική Διάσκεψη

5646
0

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 10.00π.μ., Δημοσιογραφική Διάσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναφορικά με το θέμα της διακίνησης μαθητών με κινητικές αναπηρίες στα Δημοτικά Σχολεία της Λευκωσίας. Η πρόταση κατατέθηκε μετά από πρωτοβουλία της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης η οποία έχει στόχο την άμεση και απρόσκοπτη διακίνηση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες χωρίς διακρίσεις.

Στη διάσκεψη παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού από τον Έντιμο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κώστα Καδή καθώς και υπογράφηκε η συμφωνία με την ανάδοχο εταιρεία Κapnos Airport Shuttle.

Ο Υπουργός συνεχάρη τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας κ.Μορφάκη Σολομωνίδη αλλά και την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Λευκωσίας για την προσπάθεια αυτή η οποία θα εφαρμοστεί σε αρχικό στάδιο πιλοτικά σε επηρεαζόμενα Δημοτικά Σχολεία της Λευκωσίας.

Μετά το πέρας της διάσκεψης έγινε παρουσίαση και επίδειξη των λεωφορείων τα οποία είναι πλήρως προσβάσιμα για άτομα με κινητικές αναπηρίες.

Από Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών

Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης